Jdi na obsah Jdi na menu
 


Diskuze

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: Dobré dopoledne přeju

kočka modroočka,9. 1. 2024 4:31

Pakuško, s Jasmínkou jsi mi připomněla hezký komentář u fotky Byl vyfocený páníček. Na stolku měl vykrájená jablka a pod stolkem pes jak se upřně dívá na páníčka, jak jí jablka. U toho byl popisek.
"Život se psem se z 90% skládá ze vzájemného pozorování, co ten druhý zrovna žere." To mě rozesmálo, ale když se člověk nad tím zamyslí, je to pravda.

Dnešní den shrnu....Silný prožitek.... Jarda celý život byl policajt. Oni chodí do důchodu dřív, takže byl v důchodu od roku 2020. Důchodu si moc neužil Na pohřbu bylo několik policajtů v uniformách. Před kostelem stála 2 policejní auta. Jedno malé osobní, druhé velké. Při východu z kostela u obou aut pustili majáky bez sirény. Bylo to fakt dojemné. Pořád si říkám, že jsem ráda, že jsem na oslavu švagrové šla i bez muže. Aspoň jsme se s Jardou ještě viděli. Prohlížela jsem fotky z oslavy švagrová a našla jsem tam 2 fotky, na kterých je Jarda. Jedna je se synem, to jsem už psala. Druhá je s dcerou. Stáli tam sami 2. Chystala jsem se fotit. Jarda si asi všiml, že ho fotím, tak se hezky usmál. Dneska jsem Jardovu synovi ty 2 fotky ukazovala. Nabídla jsem mu, že mu je přepošlu. Dal mi svoje číslo a už má fotky ve svém telefonu. Aspoň bude mít na tátu vzpomínku.

Re: Re: Dobré dopoledne přeju

pakuška,9. 1. 2024 11:38

))) tak to mě rozesmálo, ten komentář o soužití člověka a psa. Je pravda, že se bez asistence nenajím a venku jsem ve střehu pro změnu já, protože Jasmína všechno sežere))
Pokud jde o pohřby, tak bych byla dobrá plačka. Nebere mě tolik to, že dotyčný odešešl jako to, že jsou všichni okolo smutní. A když to dokážou umocnit symbolem nebo gestem, tak to mě dostává. To jsem opravdu schopná se rozbrečet i na cizím pohřbu)
Paní Seržantová měla pocit, že počasí si dělá co chce, tak jí Dášenka objednala zimu)) U nás je aktuálně -12°C. Ale svítí sluníčko a to je znát. Na něm bude asi podstatně tepleji. Půjdu to vyzkoušet, Jasmínka už pokukuje))
Mějte hezký den)

Re: Re: Re: Dobré dopoledne přeju

kočka modroočka,10. 1. 2024 1:19

Ráno jedu do ZR k Dr. Obávám se, že při čekání na bus zmrznu na rampouch a ani do busu nevlezu. Na dnešek u nás bylo -10°C. Jenže v Borech přestupuju na jiný bus a musím asi 20 minut čekat. Bory jsou v dolině a vždycky tam je daleko větší mráz.
Včera se opět vnučka přesunula k nám. Je nemocná od minulého týdne, tak se rozhodla marodit u nás. :) Je fakt, že jí je už celkem dobře, ale paní Dr jí nařídila ještě tento týden být doma v klidu. Pro změnu já opět začínám kašlat, tak uvidím co se z toho vyklube. Zítra ze ZR pojedu do VM. Odpoledne máme zase babinec. :) Včera jedna měla 80. narozeniny, tak budeme slavit. :) Takže budu mít dlouhý den. Ráno v 7 odejdu z domu a vrátím se asi po 7. večer.
Tak se tu opatrujte a hlavně nezmrzněte. :)

Re: Re: Re: Re: Dobré dopoledne přeju

pakuška,10. 1. 2024 12:46

Tak to ti, kočko, držím palce, ať to v pořádku zvládneš. Ta zima je náročná, únavná. Babinec si užij) Mějte všichni krásný den. U nás svítí a na sluníčku je výrazně líp)

Moc vás

Mrs. Seržantová,2. 1. 2024 20:10

zdravím s novým rokem a doufám, že ho prožijeme ve zdraví, protože jak píše kočka Maruška, je to to nejdůležitější. Trochu se obávám, že v širší rovině letošní rok o moc lepší než ten minulý nebude. Ani počasí se nesnaží aspoň trochu se polepšit. Včera i dnes u nás jen prší a prší. Ani na Silvestra nebylo líp. To tu byla taková mlha, že občas nebyly vidět protější domy, natož v noci nějaké ohňostroje. Naše skupinka čivaváčků, pakuš, taky to práskání přežila ve zdraví. Jednak bylo o něco menší než obvykle, navíc tyhle mrňavé psí potvůrky to asi moc neprožívají. To jednou na Silvestra Jerda utekl venku Seržantovi, protože to tam začalo předčasně práskat a už jsme ho nenašli. Vrátil se až druhý den brzo ráno a štěkal pod balkónem. Ještě pár hodin a začne nám třetí den roku a u nás se opět začne vstávat do školy.

Re: Moc vás

pakuška,3. 1. 2024 15:57

Paní Seržantová, zdravím Vás) Také od letošního roku neočekávám žádné změny k lepšímu, spíš naopak. Co se na nás všechno valí, nasvědčuje tomu, že bude zase o něco hůř. Ale říkám si, že dokud máme kde bydlet a máme co jíst, jsme na tom dobře.
Od neděle do čtvrtka se má ochladit a být pod nulou, ale do té doby může být ještě změna, tak to se teprve ukáže. Na Silvestra bylo hnusně, i pršelo. A ve čtvrtek, jak byl ten masakr, tak tady byla regulérní bouřka. To si nepamatuju. Že zahřmělo třeba dvakrát, třikrát, to jo. Ale tohle bouchalo jak v létě.
Paní Seržantová, kolik máte těch čivávek? Já myslela, že máte dohromady dvě. Nebo si to špatně pamatuju? Kdyby mi pes zdrhnul na Silvestra, tak to bych byla na prášky. Jerda byl šikovný útvarový pes s velkým srdcem, ten se musel najít sám))
A škola už zase frčí. Já byla už v úterý, měla jsem tam binec po vánočních radovánkách (besídkách).

Re: Re: Moc vás

kočka modroočka,5. 1. 2024 0:20

V pondělí jdeme na pohřeb. Už aby bylo po něm. Jen si vzpomenu, už brečím. Jarda byl fajn, nic ze sebe nedělal. Když jsme se potkali, vždycky prohodil pár slov, udělal si legraci. Fakt mi bude chybět....
Ve středu odpoledne k nám přijela vnučka, jako každý týden. Neříkala, že by jí něco bylo. Ráno jsem vstávala také, že pojedu k Dr. Vnučka mi hned říkala, že do rána ji začalo bolet v krku, že vůbec nemůže polknout. Chtěla jít do školy. Podařilo se mi jí to rozmluvit a poslala jsem ji k její Dr. Pak mi psala, že má angínu a dostala Penicilín. Odpoledne přijede vnuk a bude tu do nedělního večera. Pořád jen přemýšlím co vařit.... Ještě mám malý zdravotní problémek. Ve středu jsem jela ráno k Dr na chirurgii. Přišla jsem a koukám, nikde nikdo. Na nástěnce bylo napsáno, že Dr má dovolenou. Šla jsem k obvodnímu Dr na injekci. Říkala jsem sestrám, že jsem šla na chirurgii, ale nebyli tam, jestli by mě vzal Dr. Ten se na mne ani nepodíval, jen mi po sestrách vzkázal ať jdu na chirurgii dnes. Tak jsem byla 2 dny po sobě.... Dostala jsem Framykoin. Když to do týdne bude lepší, na kontrolu nemusím. Jinak se mám za týden ukázat.

Re: Re: Přání

mary,6. 1. 2024 11:01

Hurá,zase mě podařilo vás najít :-) Nevím opravdu,co se to tady zašmodrchalo,že mě to z to Centra zmizelo.I když mám počítač zabezpečený,tak se mě stejně pořád někdo sem chce dostat.Zřejmě číhají,jestli nepůjdu na účet.Od té doby,co se mi tam vloupali ti Rusáci,tak ten účet neotvírám,radši vypíšu složenku a zaplatím na poště.Je to pohoda to internetové bankovnictví,ale co tu řádí ti šmejdi,tak radši tam nechodím.Už jsem si říkala,že si asi pořídím jiný telefon,protože tehdy se mě tam přes ten telefon dostali,když mě přišel kód.Jindy jsem šla do účtu hned,ale tehdy mě to hlásilo,že připojení bude trvat myslím ,že až půl hodiny.No když jsem se tam dostala,tak bylo vybraných 5000 Euro a Ruska měla zadané,že by to vybrala všechno.

Re: Re: Přání

mary,6. 1. 2024 11:01

Hurá,zase mě podařilo vás najít :-) Nevím opravdu,co se to tady zašmodrchalo,že mě to z to Centra zmizelo.I když mám počítač zabezpečený,tak se mě stejně pořád někdo sem chce dostat.Zřejmě číhají,jestli nepůjdu na účet.Od té doby,co se mi tam vloupali ti Rusáci,tak ten účet neotvírám,radši vypíšu složenku a zaplatím na poště.Je to pohoda to internetové bankovnictví,ale co tu řádí ti šmejdi,tak radši tam nechodím.Už jsem si říkala,že si asi pořídím jiný telefon,protože tehdy se mě tam přes ten telefon dostali,když mě přišel kód.Jindy jsem šla do účtu hned,ale tehdy mě to hlásilo,že připojení bude trvat myslím ,že až půl hodiny.No když jsem se tam dostala,tak bylo vybraných 5000 Euro a Ruska měla zadané,že by to vybrala všechno.

Hezký nový rok

kočka modroočka,1. 1. 2024 0:45

a hlavně prožitý ve zdraví. To je nejdůležitější.

Nám ten rok 2023 končil docela špatně. Kolem poledne mi psala kamarádka, že zemřel manžel neteře. Bylo mu 60. Oni bydlí blízko nich ve stejné vesnici. Zemřel v noci na Silvestra. Náš nejmladší syn říkal, že slyšel, že ho před Vánocemi odvezli do nemocnice. Později zjistil, že měl rakovinu varlat. S Jardou (manžel neteře) jsme se viděli asi 10.11. Švagrová, sestra mého muže, měla 80. Byli jsme pozvaní na oslavu. Můj muž, aniž by se mě zeptal, rozhodl i za mě, že nikam nejdeme. Asi 2 dny před oslavou mi neteř Slávka poslala pozvánku s dodatkem, že pokud nebudeme mít odvoz, klidně pro nás přijedou a zase nás zavezou domů. Den před oslavou se můj muž sbalil a aniž by mi opět něco řekl, jel popřát sestře k narozeninám. To mě fakt naštvalo. Rozhodla jsem se, že na oslavu půjdu sama bez muže. Zavolala jsem švagrové, jestli jí nebude vadit, že přijedu sama na oslavu. Prý klidně můžu přijít. Náš starší syn šel na noční. Tak jsem mu řekla, jestli by mě zavezl do VM. Po cestě jsem koupila kytku, doma jsem měla flašku a bonboniéru, přibalila jsem peníze do obálky a jela jsem. Všichni byli rádi, že jsem přijela aspoň já. Tam jsem se naposledy viděla a mluvila s Jardou. Ani ve snu by mě nenapadlo, že se vidíme naposledy..... Mužovi jsem říkala, že na tu oslavu půjdu, že se tam potkám s příbuznými, které normálně nepotkávám. Jardu jsem občas ve VM potkávala. Vždycky jsme prohodili aspoň pár slov. Občas si ze mě dělal legraci, tak jsme se zasmáli. Vůbec nevypadal nemocně, proto mě překvapil ten jeho konec.... Na oslavě zůstal chvíli stát se svým synem, jeho partnerkou a vnukem. Ještě s nimi stála i jeho dcera. Říkala jsem, že Tomáš (jeho syn) je úplně Jardova kopie. Vůbec nevypadali jako otec a syn, ale jako bráchové. Tak jsem si rodinku vyfotila....
Doufám, že letošní rok bude lepší. Z covidu jsem se pomalu dostala, i když ještě kašlu. Tentokrát jsem měla pořádný covid se vším všudy. Ještě, že jsem měla antibiotika doma, že jsem si je mohla hned druý den vzít. Kdybych musela čekat až mě Dr vezme, určitě bych už měla rozjetý zápal plic. Už před covidem asi 2 dny předem mě už bolelo v zádech pod lopatkami jako na zápal plic. Za 2 dny jsem začala kašlat a další den jsem už jen ležela. Postupně jsme to doma dostali všichni. Mladší syn byl na tom jako já. Na Štědrý den jsem musela začít fungovat, ale ještě úplně dobře mi nebylo. Pečení jsem odbyla dvěma plechy řezů a dvěma plechy buchet. Taky to stačilo. Takže konec roku nestál za nic.

Re: Hezký nový rok

pakuška,1. 1. 2024 10:40

Přeji všem šťastný nový rok. Ať se dokážeme radovat ze života navzdory jeho nástrahám.

Kočičko, děkuji za přání, jsem ráda, že ses ukázala. Ty si s těma jobovkama nedáš pokoj. Nezbývá nic jiného, než doufat v lepší rok 2024. Držím ti palce. Politici nám s tím asi nepomůžou, ale aspoň v té osobní rovině by to být lepší mohlo. S tím vyprávěním jsi mi připomněla loňský rok, kdy náhle odešel "Psychouš". Prý stejná diagnóza (neléčená). Toho to stihlo o adventu doma, ráno se prostě nevzbudil. Uteklo to jako voda...
Já ode dneška můžu říkat, že příští rok jdu do důchodu)) To už zní celkem nadějně))) Teď už jen se toho dožít. Silvestra jsem přežila doma. Letos to moc nepráskalo. Někdo asi poslechl výzvu Rakušana a k tomu tady ještě trochu pršelo. Jasmínka se sice nebojí, ale to se mi žádná čuba nebála, když byla mladá. Pak zažily petardy z blízka a bylo vymalováno.
Kočičko a všichni ostatní, konec roku stál za prd, ale musíme věřit, že v tom roce letošním se věci otočí k lepšímu.

Re: Re: Hezký nový rok

pakuška,2. 1. 2024 16:53

Kdepak je paní Seržantová a mary, že se na Nový rok neukázaly??

Re: Re: Přání

mary,4. 1. 2024 16:09

Zdravím v novém roce.Ne,že bych se neukázala,ale na Centru mám diskuzi z listopadu a prostě nikde jsem ji nenašla. Až teď jsem brousila na Seznamu a tady se mě to podařilo.Takže všem přeju do nového roku hlavně pevné zdraví a pohodu.No uvidíme,co nám ti naši představení předvedou :-(

Re: Re: Re: Přání

pakuška,4. 1. 2024 16:51

Tak já měla hlavně radost, že se ukázala kočička, že se tu zase jednou sejdeme všechny. No co už. Holt to nevyšlo. Hlavně že jsme všechny v pořádku a kráčíme do nového roku.

Přeji všem příjemné prožití

pakuška,31. 12. 2023 9:15

posledního dne tohoto roku. Pro mne je to všední den a protože je neděle, tak vlastně není rozdíl mezi tou dnešní a těmi ostatními nedělemi. Benefit volného dne se ztrácí)) Jen ty petardy mi nedělají radost. Jasmínka se sice nebojí, ale co není, může být po nedobré zkušenosti. Tak snad se nám podaří se tomu vyhnout. Ať se i vám vyhnou nežádoucí děje )

Re: Přeji všem příjemné prožití

pakuška,31. 12. 2023 9:20

Podívala jsem se do fotoalba trochu jsem zavzpomínala, trochu zasmutnila, ale i zasmála. Kdeže loňské (kdyby jen loňské) sněhy jsou...

Re: Re: Přání

mary,31. 12. 2023 11:07

Pakuš,tobě také přeji příjemné prožití závěru letošního roku a do nového to ti přeju jen to nejlepší,hlavně zdraví!Jinak my tu už nemáme nic živého co by se bálo petard.Doufám,že to bude letos mírnější vzhledem k těm událostem.

Přeji hezký sváteční den

pakuška,26. 12. 2023 10:11

všem návštěvníkům. Počasí je vskutku nevánoční a lehce depresivní. Trošičku toho sluníčka by to chtělo. O sněhu si můžeme nechat jen zdát. Letos jsem pojala štědrodenní večeři netradičně. nekoupila jsem kapra, ale lososa. Místo rybí polévky byla polévka vánoční hrachová. Mladej byl v práci, dorazil až v noci, takže to vlastně byl takový všední den. Doufám, že jste to prožili v klidu a pohodě a budete s očekáváním vyhlížet nový rok. Tož, ať se nám v něm daří.

Kočička vás pozdravuje

pakuška,27. 12. 2023 8:31

a já přeju dobrý den. Psala jsem kočce, před Vánoci měla covida, ale už je v pořádku, jen má pořád nějaké starosti, tak nemá chuť psát. Snad se ukáže kolem Nového roku nebo na začátku roku příštího. Budeme se na ní těšit) Mějte se krásně a užívejte poslední dny tohoto roku. Jdu si "vylepšit náladu", jdu si najít projev Fialy))

Re: Re: Přání

mary,27. 12. 2023 12:10

Díky Pakuško za zprávu.Je dobře,že Kočinka je už v pořádku.Já teď radši nikam nechodím,kde jsou davy lidí.Měla jsem chuť jít na Staromák,když tam hráli Moravané.Ten co to tam uváděl,je bývalý veterinář v důchodu.Když jsem tam ještě pracovala,on tam byl z vysoké na praxi.Jezdil do Hodonína,tak vysedl u nás a já jsem ho brala do auta do tohoho Hodonína. Kdyby jel autobusem,tak by to měl z toho nádraží kus,tak jsme vjeli do areálu.Takže jsem ten Staromák kvůli tomu covidu i chřipce radši vynechala.