Jdi na obsah Jdi na menu
 


Diskuze

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zdravím všechny nahlížející

pakuška,24. 7. 2024 14:54

Koukám, že kočka se v pořádku vrátila, mary taky sportuje s taškou na kolečkách a já měla plány na resty v práci a nakonec jsem byla vyslaná na zástup. Od včerejška mám dovolenou, ale jen do příští středy. Pak na baráky a od 8.8. začne škola. Všechno to hrozně letí. Čápi už hojně lítají a za chvíli se budou loučit. Tak já se rozloučím teď a snad se ozvu dřív než za čtrnáct dní)) Mějte krásné dny.

Ahoj všichni.

kočka modroočka,3. 7. 2024 3:11

Mám sbaleno, večer jen přibalím jídlo a pití na cestu. Vnučka ještě chce vyměnit eura v bance, tak tam v poledne musím zajít. Ještě jsem měla jít na pohřeb, ale to už nestíhám. Zemřel švagr od bráchovy manželky. S náma už to není příbuzenstvo, ale oba, jak švagrové sestra, tak její manžel, pochází z naší vesničky. Teď bydlí v sousední vesnici. Muž na pohřeb půjde. Já ne. Do VM musím jet do banky a koupit jídlo na cestu. Někdy kolem 4. ráno budeme vyjíždět od nás do Brna na bus. Po cestě v Bíteši vyzvedneme tu naši mládež.
Nedělní bouřka udělala pěknou paseku v Bíteši. V Tv ukazují panelàk bez střechy. Ten je kousíček od místa, kde bydlí přítel vnučky. Ještě, že to nevzalo střechu z jejich paneláku. Kdo ví jestli by s námi pak jel...
Tak se tu opatrujte, možná nakouknu i z Crikvenice. Beru s sebou tablet. :)

Re: Ahoj všichni.

pakuška,3. 7. 2024 12:52

Koči, jestli nahlídneš (teda i když nenahlídneš))), tak si dovolenou užij a ať tě mládež nezlobí))

Re: Re: Ahoj všichni.

kočka modroočka,4. 7. 2024 1:14

Pakuško, děkuji. Nahlídla jsem narychlo. Za 2 a 1/2 hodiny vyrážíme. Ještě že existují telefony. Od odpoledne to koordinuju po síti. :)
V úterý byla vnučka naposledy v práci. Nějaký štamgast, ale slušný starší pán se jí ptal jestli bude v práci i ve čtvrtek. Říkala, že ne, že jede na dovolenou. Prý jestli s přítelem. Prý jo, ale ještě s babičkou a mladším bratrem. Prý se hrozně divil, že s babičkou. Vnučka mu říkala, že jo, že jim tu dovolenou všem platí. Na to jí odpověděl, jestli taky může být její přítel. :)
Tak se tu opatrujte, po návratu se tu ukážu. Pááá.

Re: Ahoj všichni.

mary,19. 7. 2024 17:24

Zdravím všechny. Tak co,Kočinka se nám už vrátila? Jinak to vedro ještě přežívám :-) Dnes jsem nechtěla čekat na autobus,tak jsem se spustila z Bohnic dolů kolem vinice.Bývala bych šla radši lesem,ale je tam horší cesta a s tím nákupem s taškou na kolečkách se mi nechtělo.

Re: Ahoj všichni.

mary,19. 7. 2024 17:25

Zdravím všechny. Tak co,Kočinka se nám už vrátila? Jinak to vedro ještě přežívám :-) Dnes jsem nechtěla čekat na autobus,tak jsem se spustila z Bohnic dolů kolem vinice.Bývala bych šla radši lesem,ale je tam horší cesta a s tím nákupem s taškou na kolečkách se mi nechtělo.

Re: Re: Ahoj všichni.

kočka modroočka,21. 7. 2024 0:04

Všechny zdravím. Už jsem týden doma. Tady všichni naříkají jaké tu je vedro...a mě je tu dobře. Na dovolené, tam bylo vedro. Bylo 36-37 stupňů ve stínu. To bylo vedro. Tentokrát měli stravování vyřešené jinak. Museli jsme chodit asi 300 metru do jiného hotelu. Když jsme šli na snídani, ještě to šlo. Ale když jsme šli že snídaně do našeho hotelu, šli jsme do mírného kopce a už bylo dost horko. Než jsem došla a vyšlapala všechny schody, byla jsem KO. Byli jsme ve 3. patře bez výtahu. Ještě, že na pokoji byla klimatizace. K moři jsem chodila až mezi 3. a 4. odpoledne. Jednou jsem šla až cestou z večeře a v moři byla do 9. Voda byla nádherně teplá a vzduch už byl dýchatelný. Akorát jeden den jsme byli na výletě v Postoji. To je asi 15 km za Řídkou, směrem ke Slovinské hranici. Ten den bylo fakt nedýchatelno. Tam už jsem stávkovala, že už nikam nejdu a počkám na mladé až se budou vracet. Měli jsme rozchod na koupání. Zalezla jsem do klimatizovaného hotelu s lahví pití a v klidu a chladu na ně čekala. Mlaďoši se šli koupat ještě jinam. Dali jsme si sraz u Chodníku slávy. Tam mají svoji desku všichni slavní Chorvatští občané včetně Nikoly Tesly, Nowaka Jokoviče ( snad jsem to napsala správně) a další slavní sportovci, vědci, lékaři a jiní jejich významní lidé. Příště vám napíšu víc o Platini.

Re: Re: Re: Ahoj všichni.

kočka modroočka,21. 7. 2024 0:06

Napíšu víc o Opatiji.
Teda ten Captcha si mě pořádně prověřil. :)

Re: Re: Re: Ahoj všichni.

mary ,21. 7. 2024 10:25

Tak sláva ,Kočinka se nám v pořádku vrátila :-) No,já už opravdu si do těch veder a ty dálky netroufám.Tedˇjdu ven jenom opravdu,když jdu nakupovat.Ale přemýšlím,že si asi ráno přivstanu a trochu se tady projdu s hůlkami,abych udělala nějaké kroky.Na zahrádce dělám jenom to nejnutnější.Taky jsem se dívala,že budu muset zrána za chládku trochu polikvidovat plevel.Tomu to sucho a vedro nevadí.

Re: Tak jsem právě

mary,30. 6. 2024 22:09

Děvčata zdravím. Hlásím,že jsem docela v pořádku,ještě se konečně musím objednat na to zubní.Byla jsem na kontrole na kardiu,tak by se dalo říct jakž takž v pořádku,mám zavolat po novém roce,aby mě objednali.Taky na tom CT hlavy je tam něco málo po tom pádu,ale nikam nemusím.Maruško,můžu jenom potvrdit,že myčka je jiné mytí. Já jsem letos po 17 letech vyměnila za druhou. Ta už začínala trochu téct,že jsem před dvířka dávala hadr.Takže zase jede nová a ta mě asi přežije :-)

Re: Re: Tak jsem právě

pakuška,1. 7. 2024 17:47

Ahoj mary)) To mám radost, že ses ukázala) Už jsem měla strach, jestli ti nenašli nějakou novinku a nemarodíš. Hlavně že máš výsledky jakž takž v mezích normálu.
Myčku nemám, ale jestli dojde na rekonstrukci jádra, tak bych chtěla i kuchyň a asi bych do té myčky šla taky. 17let je u myčky hezký věk))) Dneska už to tak dlouho nevydrží, tak si nedělej iluze o tom, že by tě ta nová přežila)) Určitě bych jí nedávala 17let. Jsem ráda, že jsi mezi námi a přeju ti krásné léto. Nejlépe bez velkých veder) Snad se zase brzy uvidíme)

Re: Re: Re: Tak jsem právě

mary,2. 7. 2024 9:00

Ahoj Pakuško,uvidím jak ta myčka bude dlouho pracovat.Mám teď naši ETU,podporuju naše výrobce :-) Jinak ty vedra mě ničí :-)

Re: Re: Re: Re: Tak jsem právě

pakuška,2. 7. 2024 13:12

Po těch vedrech si lebedím v tom ochlazení. Ale ráno jsem koukla na in-počasí a málem mě kleplo. Na příští víkend tam bylo 36°C. Ale když to neříkala Dášenka, tak to určitě nebude pravda))) Tak jsem to teď schválně zkontrolovala a už je tam "jenom" 32°C. No, snad budou ještě slevovat, času je na to dost. Nejhorší jsou ty skoky. Tuhle sobotu 30 a v neděli 16°? No, myslím, že ani to jim nevyjde. Hlavně to léto přežít :)

Zdravím všechny.

kočka modroočka,23. 6. 2024 22:58

Teď v týdnu jsem si vzpomněla, že jsem tu už delší dobu nebyla. Pořád mám co dělat. S šaty už finišuju. Ještě 9 cm a budou hotové. To zítra musím doháčkovat. Ještě musím umýt okna, protože až budeme na dovolené, bude u nás pouť. Kdyby někdo prošel kolem našich, abych se pak nemusela za špinavá okna stydět. :)
A teď velká novinka. Konečně mám namontovanou myčku. V úterý to bude 14 dnů. To je hned jiná práce umývat nádobí. ")
Před týdnem v neděli jsme se seznámili s maminkou Martina. Martin je přítel vnučky. Vnučka byla na pouti ve VM. Měli tam sraz s Martinem. Děda měl jet večer pro vnučku, protože víkendy bývá u nás. Maminka Martina říkala, že ji k nám dovezou. Aspoň jsme se všichni seznámili. Říkala jsem, že aspoň teď ví komu svěří syna na dovolené. :)
Snad už mám všechno nakoupeno, pojištění pro všechny uzavřené, eura vyměněné. Jen čekáme na pokyny z cestovky v kolik hodin budeme odjíždět. Máme jet z 3.7. na 4.7. Mám šanci 3.7. ještě stihnout babinec. Ale musím mít v úterý už sbaleno. Ve středu večer už nic nestihnu. Ve středu mám ještě vyřizování ve VM něco kvůli účtu v KB a musím na injekci.
Včera jsme byli na oslavě narozenin. Švagrová měla 70, její dcera v dubnu 50 a manžel dcery koncem března taky 50. Slavili to všechno najednou. Jako jediná jsem tam pila vaječný koňak. Všichni ze mě měli legraci, že už snídám. Vaječňák je prý dobrá snídaně. :) Ale myslím, že dnešní ráno jsem na tom byla nejlíp já. :)
Snad sem ještě nakouknu než odjedu na dovču. U moře mám velké plány. Zajít se podívat do Selce za našimi známými zmrzlináři a restauratéry. Byla jsem v Selce už 3x. Když jsme tam dojelí naposledy, to bylo po operaci kolene, tak jsme s vnukem šli kolem nich a pan zmrzlinář už nás zdaleka zdravil. Ptala jsem se ho, jestli si na nás pamatuje. Odpověděl, že jo. Ono aby ne když rok před tím jsem tam pajdala o podpažních berlích. :) To jim muselo utkvět v paměti. Každý večer jsme k nim chodili na zmrzlinové poháry. Tenkrát nás bylo 6 a když nás viděli, že jdeme, už sráželi stoly k sobě abychom seděli pohromadě. Poslední večer jsme se s nimi fotili. Myslím, že to bylo zpestření i pro ně. Ale už mám plán na příští rok. Budu se snažit najít pobyt v Selce. Tam se mi líbilo nejvíc. Byl tam nejlepší vstup do moře. Tam to je prostě srdcovka. :)

Re: Zdravím všechny.

pakuška,24. 6. 2024 18:09

Ahoj kočko :) To jsem ráda, že ses ukázala. No ty máš zážitků, že se ani nedivím, že se tu nestíháš zastavit)) Tak ses dočkala myčky nádobí. To budeš mít další oblíbenou činnost, že? Já to mám s praním. Když se mi nic nechce dělat, nacpu pračku a mám pocit, že jsem aspoň něco udělala))) S babincem jsi teda dobrá. Já bych měla týden předem cestovní horečku a na babinec bych ani nepomyslela)) Tak kdyby ses před dovolenou neukázala, tak si to tam užijte a ve zdraví se vraťte :) Já už jenom vyhlížím prázdniny...

Re: Re: Zdravím všechny.

kočka modroočka,26. 6. 2024 23:20

Hlásím, že šaty mám hotové a vnučka vyzkoušené. Sedí jí dobře a líbí se jí. Snad je tedy bude nosit. Mrzelo by mě kdyby je nechtěla nosit, protože daly dost práce. Zítra je vyperu a pak je už předám. Přemýšlím co si mám vzít s sebou na dovolenou na zkrácení dlouhé chvíle. Nejpraktičtější by bylo háčkování. Nezabere tolik místa jako pletení. Jen nevím do čeho se pustit dřív. Ještě do neděle budu přemýšlet co vzít.
Pakuško, ještě 2 dny a už se dočkáš prázdnin. Jenže ony ty 2 měsíce rychlé uběhnou a bude opět září. Užij si léto s Jasmínkou.
Kdo ví co je s Maruškou, že se neukazuje. Snad to nebude nic vážného a brzy se objeví.
Na mě cestovní horečka přijde až začnu balit. Něco si nahromádkuju už v pondělí. V úterý vše překontroluju a naházím do tašky. Ve středu večer vezmu už jen jídlo a pití na cestu.

Re: Re: Re: Zdravím všechny.

pakuška,27. 6. 2024 12:00

Ahoj koči) Ty jsi dobrá. Já bych na háčkování neměla trpělivost (a to radši nemluvím o šikovnosti:)) V pondělí a v úterý půjdu ještě do práce, zkontrolovat po té havěti skříňky a šuplíky. Taková zapomenutá pětinedělní svačina je skvělá)) 5 týdnů dovolená ve škole, ale na barákách jí mám roztahanou, tak jí zas vlastně tak moc nemám. Ten srpnový úklid ve škole je nejhorší. A pak září, než si to sedne.
Koči, užij si dovolenou, mladí ať tě nezlobí:))

Zdravím, pakuš

Mrs. Seržantová,21. 6. 2024 9:00

a přeji pěkný a sluneční pátek. O soutěžení mladých hasičů vím, jednoho z nich máme v rodině. Zrovna včera si tu byl pro karimatku a spacák a už večer bude ve vaší škole spát. Moc se těší. Myslím, že říkal, že se ve škole budou i stravovat, tak to tam budete mít do nedělního odpoledne pěkný šrumec. Náš maturant v týdnu usoudil, že se mu zatím asi do práce moc nechce a prý bude ve studiu pokračovat. Tak doufáme, že mu to rozhodnutí do podzimu vydrží. Na naší škole už se vlastně dnes učí naposledy. V pondělí se vrací učebnice, v úterý se rozdávají do dalšího ročníku, potom mají dva dny nějaké sportovní akce a v pátek už bude jen hodinové rozloučení. Za 14 dní už bude kočka Maruška dýchat mořský vzduch. Byla tu před 14 dny. Ovšem druhá Maruš o květnových svátcích, takže už má takový delší výpadek. Na nic si ale nestěžovala, tak snad je u nich vše v pořádku a brzy se ohlásí. Pakuš, naši čivaváci - kluci strašně štěkají. Venku zahlédnou nějakého psa, kolikrát ani to ne, protože je ještě někde za rohem nebo daleko a už jedou. Hlavně můj Tomík, ten se každého psa bojí, obíhá ho obloukem a při tom štěká jako blázen. Jeho sestra, kterou má dcera, neštěká. Ještě za celých 6 let nezaštěkala. Nevydává skoro žádné zvuky. Jenom, když ji třeba něco zabolí, tak zakňourá. I jim čas běží. Je jim 5, 6 a 7 let. Slavný Jerry už tu 4 roky není. Tak ať není v neděli ve škole velký binec a budeme čekat na Marušky.

Re: Zdravím, pakuš

pakuška,24. 6. 2024 18:31

Paní Seržantová, hezký nový předprázdninový týden přeji) S malým hasičem je to celkem vtipný)) Jak se mu tu líbilo a jak dopadli? Já uklízím přízemí a tam spali jen ve dvou třídách. Ale kolega měl plné patro a odnášel pytle odpadků. Říkal, že tam po dětech zůstaly nějaké bagety a sušenky, tak měl něco na přilepšenou:) My jsme uklízeli v pátek před příjezdem a pak až v neděli, když byla škola prázdná. Já dole měla čisto. Kdyby tam nebylo něco málo v koších, tak ani nevím, že tam někdo byl.
Paní Seržantová, ta neštěkavá čivava, to je nějakej přízrak))) I když si uvědomuju, že je tu taky jeden čivavák, který štěká vcelku málo. Slavný Jerry a moje smečka, jó to byly časy. Letí to čím dál víc. Dneska jsem byla u kadeřnice, přišla tam její vnučka. Je jí 12 a přitom se nedávno narodila))
O mary si dělám starost. Ale nezbývá než čekat, až se ozve.
Mějte hezké klidné dny a pak hlavně pohodové prázdniny.

Přeji příjemný

Mrs. Seržantová,18. 6. 2024 10:51

a slunečný den. Koukám, že momentálně bývá aktivní pouze pakuška. Kočka Maruš už asi žije nadcházející dovolenou a mary snad brzo aspoň na chvíli nakoukne. Snad je pouze jenom nějak zaneprázdněná. Pakuš, už jen tak málo dní zbývá do konce školního roku. Teď už se mi zdá, že docela rychle utekl. Už se na prázdniny těším i já, nejen moje rodinná školní parta. Od příštího školního roku už to bude jen partička. Nejstarší vnuk odmaturoval naprosto skvěle na té dopravce, jak jsme si o ní i párkrát psaly. Bohužel dost zklamal rodiče tím, že momentálně nechce v dalším studiu pokračovat, i když tvrdí, že si dá jen pauzu. Tak má nařízeno najít si práci do konce prázdnin. Druhý vnuk končí na základce a bude dojíždět na střední k nám. Zabere mu to ráno hodinu a odpoledne taky. Takže budu "dohlížet" už na dvě sedmačky. Děsně to letí. Jaké budou, pakuš, prázdniny? Na bydlíku s Jasmínkou? Hlavně, aby bylo krásné počasí. Pak budu zase vzpomínat, jak bylo v dávných časech na koupalištti u Veselíka. Mám tu teď v rámci střídavé péče dva z našich čivaváčků, tak je jdu probudit a vezmu je lenochy na vycházku. Snad se nám tu brzo objeví i obě Marušky.