Jdi na obsah Jdi na menu
 


Diskuze

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dobré poledne přeju

pakuška,1. 3. 2024 12:18

Koukám, nikde nikdo... Začíná nám čapí sezona. Včera přiletěla Cukřenka z Příbora. Snad bude mít klidnou sezonu, loni to tam byl děs. Partnera jí postřelili (přežil, ale doživotně v záchranné stanici), nového partnera jí vyháněl (a jí vlastně taky) agresivní cizák. Byly tam neustálé boje. Až konec sezony byl agresor neznámo kde a na hnízdě měla partnera. Ale mladé už neměla, při bojích přišla o vajíčka a pak už bylo pozdě. Každý den čekáme, kde se kdo objeví. To je regulérní závislost)))

Re: Re: Re: Dobrý den přeju

mary ,1. 3. 2024 18:24

Neboj Pakuš,každý den nakukuju a také si říkám nikde nikdo :-) Kdoví co Kočenka? Zabijačku má už dávno zpracovanou,možná udí :-)

Přeji příjemné

Mrs. Seržantová,24. 2. 2024 11:20

sobotní dopoledne a vlastně celý pohodový víkend. Zjistila jsem, že jste všechny v pořádku a kočka Maruška, že už zvládla a má za sebou vše možné i nemožné a může si už trochu oddechnout. Pakuš, my máme ještě jeden školní týden před sebou a pak už budeme mít jarní prázdniny i my. Nejmladší dcera bude s rodinou trávit prázdniny v Egyptě, tak vyměním dohled nad školními úkoly za dohled nad pejsky z vánoční fotky. Bude to u nás jeden psí mejdan.
Tak hlavně pokud možno hodně odpočívejte, brzo budeme mít snad jaro na dohled.

Re: Přeji příjemné

pakuška,24. 2. 2024 15:38

Dobré sobotní odpoledne přeju, paní Seržantová) Já už ani nevím, že jsme nějaké prázdniny měli)) Jak prší, tak je to občas nářez. Ale s Egyptem to dcera vyřešila nejlíp))) Stejně nikde není sníh a jestli, tak asi kvalita mizerná a fůra lidí. Tak se aspoň ohřejou a vyladí se na jaro. Ale obávám se, že se zima jen tak nevzdá. Ta se ještě přihlásí. No, snad to nebude přehánět)) S pejskama budete mít pohodu. To je, na rozdíl od úkolů, relax) Když se snesou, je to veselé. Tak si to užijte a taky si odpočiňte.

Dobré poledne přeju

pakuška,21. 2. 2024 11:28

Doplazila jsem se z práce, udělám si rychlovku pizzu a dám vyprat prádlo, abych měla pocit, že něco dělám)))
Mary, oni se takhle ti čápi vraceli i loni. Západní cesta je kratší, tak jsou tu dřív. Ty naše (Trutnov a okolí) čekáme tak na začátku března. Už se to taky blíží. To zas budou nervy, aby dorazili v pořádku) S tím zlatým deštěm je to zajímavé, nevím, že bych viděla kvést někde ještě další. Ale ten jeden keř byl obsypanej. Mrazíky taky očekávám. Vždycky jsem z nich strašně otrávená. Člověk už je vyladěnej na jaro, čeká to a stejně ho to dostane))) Tak hlavně aby nesněžilo ještě v červnu)))

Re: Dobré poledne přeju

kočka modroočka,21. 2. 2024 19:33

Zdravím všechny. U nás doma všechny úkoly splněny, vše uklizeno, doktoři oběhnutí, jen se ještě ke dvěma musím objednat. Na gyndě mi dali žádanku na denzitometrii, prý ji od letoška proplácí pojišťovna. Jen nevím kde se mám objednat. Třebíč a Jihlavu neznám, v Bohunicích v Brně bych to našla, pak ještě zbývá Havlíčkův Brod. Tam bych to našla celkem dobře. Před 20 roky jsem tam byla 3 týdny na rehabilitaci. Na víkendy jsem jezdila domů. V pondělí ráno jsem před vizitou musela být na pokoji. Chodili jsme v civilu, tak jsme odpoledne šli do parku a pak se nenápadně vytratili za roh do hospůdky na palačinky. Občas jsme to vzali přes silnici do obchodního centra Alej a tam jsme si nakoupili. Občas jsem si dala napsat propustku a šla jsem do města za synem. Opravovali tam poštu a Paramont tam dělal parapety. Tak jsem šla za synkem a poslala něco domů co se mi nechtělo táhnout v rukách na nádraží. Nebo taky co jsem chtěla přivézt z domu do nemocnice. Po odpolednách jsme courali po areálu nemocnice a celkem jsem ji poznala. Tam bych se neztratila. Tak pořád váhám kam se objednat. Dneska jsem navštívila notářku kvůli dceři. Do příště mám donést výpisy z účtu syna kde bude částka jakou syn půjčil naší dceři. To samé potřebuju i od Matěje. Pak se to bude řešit dál. Bylo mi řečeno, že pokud vydědím dceru, dostanou její podíl její děti. S tím nemám problém. Jde mi o to aby kluci nepřišli o střechu nad hlavou.

Re: Re: Dobré poledne přeju

pakuška,24. 2. 2024 10:15

Zdravím všechny nahlížející) Koči, děláš dobře. To, že se vydědění dcery netýká jejích dětí, to jsem si myslela. A je to tak dobře. Jen by mě zajímalo, jak by se to (teoreticky) řešilo, kdyby i děti byly stejné. Pokud dcera dostane rozum a srovná dluhy, můžeš to vždycky stáhnout. Jsou věci, které člověka nenapadnou, že by se mohly týkat i jeho.

Dobré odpoledne přeju

pakuška,11. 2. 2024 15:27

Všechny procházející zdravím. Neděle odpoledne a nám končí jarní prázdniny. ty teda byly. Chudáci děti. Ty si to asi moc neužily. No, ale za chvíli jsou Velikonoce. Sosedka už dělá jarní výzdobu) A čápi už se prý zvedli a jsou na cestě domů)) Dneska jsme byly se sousedkou na obědě. To bylo příjemné. Jinak čekám na sluníčko...

Re: Re: Hezký nedělní podvečer přeju :)

mary ,13. 2. 2024 17:56

Zdravím,Tak dnes odpoledne jsem se trochu vyslunila.Bylo na zahrádce moc příjemně.Začala jsem trochu dělat čistku,ostříhala jsem suché kytky a vinnou révu. :-)Ale na ostatní práce je čas,vždyť je polovina února.Na podzim se nerylo,tak to čeká pány pokud bude tak pěkně v nejbližší době. Ale koupila jsem rotavátor,tak místo rytí to syn zkusí.Možná to bude stačit.

Re: Re: Re: Hezký nedělní podvečer přeju :)

pakuška,14. 2. 2024 20:07

Vypadá to počasí jak jaro, ale abysme se ještě nedivili. To je vždycky nejhorší, když je skoro jaro a pak se vrátí zima. To mě vždycky štve. A příroda dostává zabrat. Měla bych vyrazit na bydlík, zjistit, jak to tam vypadá. Loni jsem tomu moc nedala. Blbý je, že to tam není oplocené. Nemůžu tam jen tak vypustit Jasmínku.

Re: Re: Re: Dobrý den přeju

mary ,15. 2. 2024 9:04

No právě.Všechno se probouzí,zlatý déšť jenom rozkvést,meruňka také.Už nám kvetou ty drobné cibuloviny.Teď jsem koukla z okna a tulipány jsou už 10cm venku.No a pak přijde březen nebo duben a pomrzne to.Je ta zeměkoule nějak rozhýbaná.

Re: Re: Re: Re: Dobrý den přeju

pakuška,17. 2. 2024 23:02

Mary, u nás už je jeden keř zlatého deště v plném květu. Kvete už několik dní. Ale už je to příjemné, hned se líp venčí) Hlavně je fajn, že je delší den. A už se u nás objevili první čápi) Dneska v Chebu a včera byli na dvou místech na Plzeňsku. Už nám to začíná))

Re: Re: Re: Dobrý den přeju

mary ,18. 2. 2024 16:55

No tak to tu ještě nebylo,aby zlatý déšť kvetl v únoru.My tam máme sem tam kvíteček,ale už kvetla spodní větvička snad na konci ledna.Jo a co se týče těch čápů,tak asi bude všude tepleji .A pak přijde duben a květen a budou strašit sněhové přeháňky a ranní mrazíky :-(

Přeji příjemný

Mrs. Seržantová,3. 2. 2024 14:42

a odpočinkový víkend. U nás je celkem pošmourné počasí, za chvíli bude zase tma. U nás máme, pakuš, jarní prázdniny až za měsíc a po jejich skončení už by mohlo být jaro opravdu za rohem. Pak už se bude blížit léto a budeme chtít k Veselíkovi. Za týden už bude kočka Maruška v zabíjačkovém kolotoči. Když pak čtu, co to všechno obnáší a co při tom i ona musí zvládnout a pak ještě ty dokončovací a uklízecí práce, tak to klobouk dolů. Ani desetinu její práce bych nedala. Mary, o myčce a chlapovi jsem si musela přečíst 2x než mi to došlo. Když nás bylo pět, tak to ji v mém okolí snad ani nikdo ještě neměl a teď už ji nepotřebuji. A z mužského rodu tu bydlí akorát hafula, někdy dva a to mi bohatě stačí. Tak se mějte krásně a ať jste hlavně zdravé.

Re: Přeji příjemný

kočka modroočka,5. 2. 2024 0:56

Také všechny zdravím. Jo, zabíjačka se blíží. Už přemýšlím, co je potřeba všechno nakoupit. Musím si sepsat seznam.
Tento týden budu mít náročný. Ve středu jsem objednaná ke kadeřnici, odpoledne máme babinec, tak se vrátím až večer. Ve čtvrtek jedu do ZR na revmatologii a v pátek do VM na kožní. Tam paní Dr ukážu jakou mám děsnou jizvu po znamínku, jak mi to pak hnisalo. Vypadá to hůř než když tam bylo znamínko. Zeptám se co by se s tím dalo udělat aby to vypadalo líp. Sobota je jasná, to se nezastavíme, v neděli dát maso do mrazáku a v pondělí a úterý budu zavařovat sklenice s masem a kostmi, co se nevešlo do mrazáku. Ještě v pondělí dopoledne musím do ZR na alergologii. Ve středu pak všechno umýt a sklidit.... Pak si dám oddych a ve čtvrtek odpoledne a večer budu relaxovat. :)

Re: Re: Hezký nedělní podvečer přeju :)

mary ,5. 2. 2024 10:01

Jak se dívám,tak se Koči nenudíš :-) Prostě v jednom kole.

Re: Re: Re: Hezký nedělní podvečer přeju :)

pakuška,5. 2. 2024 17:50

Jak píše paní Seržantová. To, co zvládne kočka bych nedala ani náhodou. Odpadla bych už po těch návštěvách doktorů))) Zabijačku si ani nepředstavuju.

Re: Re: Re: Re: Hezký nedělní podvečer přeju :)

kočka modroočka,7. 2. 2024 0:45

Holky, daly byste to. Taky jsem pak utahaná a odpadnu u televizních novin. :) Ale druhý den zase na to.... Ráno jdu ke kadeřnici a pak na babinec. Pak týden nebudu mít čas na zábavu. Asi se tu ten týden neukážu, tak nesmutněte. :) Však já zas přijdu. :)

Dobré ráno, dobrý den)

pakuška,2. 2. 2024 7:24

Koukám, že kočička se s tím nemaže. Dobře dělá. Já si ze všeho dělám hlavu a nikam to nevede. Obávám se, že jiná už nebudu.
Dneska jsou pololetky a nám začaly i prázdniny. Dětičky to budou mít na prdlajs i na horách, má být teplo. Strašně to letí. Jarňáky utečou jak voda a za chvíli jsou tu Velikonoce. To už je cobydup do letňáků. Prostě fofr. Ale na jaro se těším. Pokud nám zase neskočí hned do letních veder. Dávám si čajíček a pofrčím na chvíli do práce.
Mějte se zatím krásně, já zase nakouknu)

Hezký nedělní podvečer přeju :)

pakuška,28. 1. 2024 16:46

Půl páté a je vidět. No hurááá. Začíná to být optimističtější.
V pátek jsem zaspala hospodu))) Prospala jsem i sobotu, dneska ráno jsem byla s čubinou v půl pátý a ještě jsem zalehla a spala jsem do půl devátý. To jsem potřebovala. Konečně mám chvíli pocit, že jsem odpočatá. Příští týden je kratší, děti mají pololetky a nám hned navazují jarňáky. Sice tam budeme muset, ale aspoň tam bude klid.
Koči, tos asi dceru musela pěkně nadzvednout tím dopisem. V případné závěti musíš myslet na její děti. Ale on ti notář snad poradí. Jsou to radosti s dětičkama. Malé děti, malé starosti, velké děti velké starosti. Něco na tom bude. Taky znám pár smutnejch případů. No, soustřeď se na nadcházející dovolenou. Ono to uteče a ty budeš zpátky))