Jdi na obsah Jdi na menu
 


Diskuze

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: Hezký nedělní podvečer přeju :)

kočka modroočka,30. 1. 2024 2:20

Pakuško, jedna dobrá zpráva...mám nainstalovaný nový kombinovaný sporák. V sobotu mi ho hoši vyměnili. Jen se budu muset prvně naučit zacházet s el. troubou. Na to asi budu potřebovat vysokou školu. Na zapnutí trouby tam je kolík, ale je to jinak než u minulé trouby. Pak termostat a ještě 3 dotyková tlačítka. Je tam nastavený čas. Někde by se měla dát naprogramovat minutka, doba pečení, po které se trouba sama vypne a někde mají být přednastavené programy na různé druhy pečení. Holt to bude pokus-omyl. :) V nejhorším případě budou mít slepice nebo prasata co žrát.
Od soboty za týden budeme zabíjet 2 čuníky najednou. Konečně budu mít příležitost si s mladými promluvit. Muž mi dnes říkal ať to o zabíjačce neřeším. Jenže pak zase nebudu mít příležitost. Když ne v sobotu, tak v neděli bych jim to chtěla říct.... Vnoučata se dnes ohlásily, že ve čtvrtek odpoledne oba přijedou. Když můžou zmizet z domu, tak k nám rádi přijedou.

Re: Re: Hezký nedělní podvečer přeju :)

mary ,30. 1. 2024 11:21

Jejda Koči,ty ani nespíš, ve 2:20 na internetu ? :-)) A co ta myčka,bude ?Jak jsem ti psala,je to opravdu pohoda.Linka prostě prázdná a nádobí v myčce :-)

Re: Re: Re: Hezký nedělní podvečer přeju :)

kočka modroočka,31. 1. 2024 22:00

Maruško, budu muset ještě chvíli vydržet až muž "vyměkne" a myčka taky bude. :) Přinejhorším mám na internetu vyhlédnutou skříňku na myčku a dřez. Když se dlouho nebude nic dít, jednoduše si ji objednám a bude vyřešeno. Dodávají i dvířka na myčku, pracovní desku (tu už mám také vyhlídnutou) a dřez. Budu se muset informovat jestli taky zabudují dřez do desky nebo budu muset někomu říct tady v okolí. Maruško, mě nena...ou, jsem splachovací. A muž mě dobře zná. Se mnou nevydupe. Život mě naučil...

Re: Re: Hezký nedělní podvečer přeju :)

mary ,1. 2. 2024 9:16

Tak to je dobře Maruško.Opravdu uvidíš,jaká je to pohoda ta myčka.To víš ,že během vaření si něco opláchnu,ale hlavní nádobí prostě dávám do myčky.

Kuk :)

pakuška,24. 1. 2024 17:37

.

Re: Dobrý večer přeju

mary ,25. 1. 2024 18:27

Taky občas dělám kuk,ale nikdo nikde :-)Kdoví co Kočinka ?

Re: Re: Dobrý večer přeju

kočka modroočka,26. 1. 2024 2:31

Kukuč. :) Jsem tady. V neděli jsme nikde nebyl, starší syn měl vyměněnou směnu, tak vzal Matýska do Bíteše když jel do práce. Takže předevčírem jsem dceři napsala na WhatsApp docela dlouhou zprávu. Vypsala jsem tam všechno, co jsem měla na srdci a připsala jsem, že až přijde kvůli příživníkovi o byt, Ať nepočítá s tím, že se nastěhuje k nám. Přečetla si to, ale neodpověděla. Doufám, že se nad tím aspoň trochu zamyslí.
Akce myčka.... Ono to s tím placením hodinovému manželovi je trochu jinak. Už kdysi, když byly děti malé, zavedl můj muž, že máme každý svoje peníze. Platila jsem jídlo, drogerii oblečení dětem a podobně, muž platil elektřinu a uhlí. Když mi došly peníze, musela jsem si o každou korunu říkat. Fakt to bylo ponižující. Asi v 50. mi tenkrát sebrali celý invalidní důchod na částečný. Dr mi říkala, že až naběhne platnost ČD, požádáme znovu o důchod. Tak se i stalo. V té době zavedli 3 stupně ID a dali mi 3. stupeň. Přepočítali mi důchod a měla jsem ho vyšší. Valorizacemi se můj důchod navýšil, že jsem spokojená. Jen můj muž nemůže přenést přes srdce, že má menší důchod než já. Jenže on šel o 3 roky dřív do důchodu, takže mu ho dost zkrátili. Kdyby býval šel až jak měl, měl by přinejmenším stejný důchod, ne li větší. Před rokem jsem si musela žádat o výchovné na děti, protože mi trnsformovali ID na starobní a v tom případě jsem si musela zažádat pokud jsem chtěla výchovné pobírat. On za mnou pořád chodil ať si o to nežádám, že si na podzim zažádá on. To jsem se mu vysmála, že jestli je fakt přesvědčený o tom, že byl na mateřské a po mateřské jestli chodil na zkrácenou dobu....jistě, že jsem to byla já kdo byl doma a pak chodil dost roků na zkrácený úvazek. To se také promítlo i do výše mého důchodu.
Takže je jasné, že bych si hodinového manžela zaplatila já ze svých peněz. V neděli jsem courala po internetu a hledala kuchyňské linky. Našla jsem jednu za rozumné peníze, ale zatím na ni nemám. Daly se tam koupit skříňky i jednotlivě. Uvažovala jsem, že bych prozatím koupila tu metrovou a v létě dokoupila zbytek linky. V neděli večer nějak přišla řeč na sporák a pak i na myčku. Řekla jsem co jsem vymyslela. Na to muž odpověděl, že by bylo lepší dřezovou skříňku udělat na míru. Ve vedlejší vesnici je truhlář, který dělá nábytek. Řekla jsem mu ať se za ním staví a zeptá se kolik by skříňka stála. Musím ještě chvíli vyčkat a muž možná vyměkne. :) Taky jsem zároveň mužovi řekla, že bychom měli zajít k notářovi a sepsat závěť s dodatkem o vydědění dcery. Za 20 roků jsme do ní a její rodiny investovali už hodně peněz. Dceři jsem darovala pozemek v chatové oblasti ve Vlkově, kde Matěj s pomocí našich chlapů a materiálu - dřeva od nás postavil chatku. Takže nemůže říct, že nic nedostala. Jenže by po naší smrti mohla chtít 1/3 našeho domu a tomu bych v současné situaci chtěla zabránit aby nakonec naši kluci nepřišli i o střechu nad hlavou. Kdyby dcera zdědila 1/3 domu a naháněli by ji exekutoři, mohli by prodat její podíl. V Černých ovcích jsem viděla případ, že takhle někdo ze sourozenců prodal třetinový podíl realitce a ta chce rodinu vystěhovat. Chtěli si od realitky podíl koupit, ta jim ho nechce prodat.... Proto bych nechtěla aby takhle nedopadli naši kluci. Přepsat dům na kluky taky nechci. V sousední vesnici takhle dali prarodiče dům přepsat na vnuka s tím, že tam budou do smrti bydlet. V létě vnuk prarodiče vyhodil z baráku. Vzal si je syn k sobě. Proto to zatím nechci nechat přepsat na nikoho abychom taky tak nedopadli. Člověk nikdy neví...

Dobré nedělní odpoledne přeji

pakuška,21. 1. 2024 15:56

Nakukuji. Jsem urvaná, včera večer jsem se "čistila" horem dolem. To jsem teda dlouho neměla. Venčím ploužením po sídlišti. Uvidím, jak bude ráno. Musím do práce.
Mary, už se mi to taky stalo, že jsem odpovídala někomu jinému, než kdo příspěvek psal. Paní Seržantovou to asi pobaví))
Tak se mějte, já si jdu lehnout.

Ještě tu mám pokračovíní...

kočka modroočka,19. 1. 2024 3:08

Abych se trochu odreagovala, začala jsem plánovat dovolenou na léto. Tentokrát pojedeme 4. Vezmeme s sebou i přítele vnučky. Samozřejmě to zaplatím i jemu. Musím jeho mamince aspoň trochu nahradit to, že vnučka je věčně u nich. Na Silvestra u nich i spala. Pojedeme tam co jsme byli teď naposledy, do Crikvenice. Jen budeme v jiném pokoji, protože budeme 4. Minulý pokoj byl pro 3. A doma s mužem? Vedu boj o myčku. Tu jsem si koupila už před Vánocema. Muž řádil jak černá ruka. On ji nechce, protože neumývá nádobí. Prý padne hromadu vody a elektřiny. Řekla jsem mu, že má on jiných elektrických a motorových nářadí a strojů habaděj a já musím všechno rukama. Že by za chvíli po mně mohl chtít abych chodila prát ke studánce (máme ji necelého 1/2 km od domu) a vařit bych mohla na dvoře na ohništi. Samozřejmě mi ji nezapojí. Tak jsem sháněla hodinového manžela. Ten chtěl abych vyfotila skříňku jak to vypadá. Pak mi řekl, že by mi doporučil novou skříňku na myčku a potažmo i na dřez, protože teď mám jenu metrovou skříňku. prý už je letitá a voda z dřezu a odpadu udělá své. Nedávno mi muž taky říkal, že by to chtělo novou kuchyňskou linku.... Tomu jsem se chtěla vyhnout....znám mnoho případů, že si zrekonstruovali bydlení a zakrátko většinou ženy odešly na obláček.... Jenže jak to vypadá, asi budu muset ikdyž se mi teda vůbec nechce. Budu muset asi ještě vydržet do jara, protože když se jednou bude v kuchyni něco dělat, je potřeba vymalovat a potřebujeme i nové lino na podlahu. Tak to zas bude akce. Ještě jsem si minulý týden koupila nový plynový sporák. Ten mi snad naši chlapi předělají. Jen nevím kdy.

Re: Ahoj Kočičko)

pakuška,19. 1. 2024 12:11

Já ty ženský nechápu. Když už se zblbnu do blba, tak do něj aspoň necpu peníze. Ale to je ještě dobrý, tenhle je aspoň reálnej. Ale není nad ty americký doktory a vojáky na misích. Jednu takovou znám. Její kamarádky říkaly, že už s ním je v kontaktu víc jak rok. Je to asi 2 roky, co prodala byt a peníze prý nemá. Kam je nacpala, to nikomu neřekla. Ale komu není rady, tomu není pomoci. Až se jim rozsvítí, je většinou pozdě.
S tou myčkou nemá tvůj chlap pravdu. Pokud jde o vodu, je to nejúspornější způsob mytí nádobí. Jakou to má spotřebu elektřiny netuším, ale vzhledem k úspoře vody si nemyslím, že by to celkově byla taková darda. Tak hlavně že tě spořílek nechá zaplatit hodinového manžela.
Aspoň máš před sebou vyhlídku dovolené. Odpočineš si tam od dcery i od chlapa. Ale to by chtělo dovolenou aspoň na půl roku, co?))) Už aby bylo jaro. To nám přiletí čápi a zase budu dřepět u monitoru)) Letos budu sledovat hnízda tři. V Chýnově, tam byly ty dvě čápice, které odchovaly jednoho čápíka. Příbor, tam byl sameček postřelený a pak tam pořád probíhaly tvrdé boje, při kterých nakonec přišel nový pár o vajíčka. No a samozřejmě musím sledovat mojí srdcovku v Mladých Bukách. Tam mám svou komunitu na chatu)

Re: Dobrý večer přeju

mary ,19. 1. 2024 20:48

Tak se zase hlásím.Už se mi ten přistup sem usadil,takže kliknu a jsem tu.No jak to čtu,tak paní Seržantová má veselo kvůli myčce.Já ji mám myslím už asi 16 roků a nemůžu si ji vynachválit.Na lince u dřezu je uklizeno a zapínám po obědě ,prostě po vaření.Ale dnes jsem nějak zapoměla,teď už na ni čekat nebudu,zapnu až ráno.:-)Takže paní Seržantová uvidíte jak budete spokojená.

Re: Dobrý večer přeju

mary ,20. 1. 2024 11:21

Bože,ale já už opravdu blbnu :-) Já myslela,že tu novou myčku má paní Seržantová. Až jsem nad tím přemýšlela,tak jsem si říkala,však Seržant nežije,tak o jakém chlapovi to tam píše?No a teď jsem mrkla a ono to píše Kočinka. No holt to stáří se hlásí :-)))

Přeji příjemné

Mrs. Seržantová,16. 1. 2024 0:38

dny nového roku. Musela jsem zase zjistit, co je u vás nového a zda jste v pořádku. O Třech králích jsem si vzpomněla na Komodorka, měl narozeniny. Snad ten svůj život zvládá v klidu a někdy se třeba ozve. Už tu strašně dlouho nebyl. I u nás se objevily příznaky zimy, párkrát napadl poprašek sněhu a občas je i mráz. Já se přiznávám, že skoro čepici nenosím. Od dětství si myslím, že mám v každé řachu, i když lidem venku by to asi bylo úplně fuk. Doma jsem musela pravidlo nošení čepic dodržovat, ale stejně pak končily v aktovce nebo v kapse. Od začátku roku se peru s kašlem a rýmou, které bych třeba neměla, kdybych čepici nosila. Ale taky jsem někde jen mohla chytit nějaký bacil. Pakuš, já mám jednoho čivaváčka Tomíka, teď mě zaskočilo, že mu bude příští měsíc už pět let. Dcera mi ho pořídila ještě před odchodem útvarového Jerdy. Ona má jeho sestru Missi a Rockyho, kterému bude už 7 let. Často je tu mám ale já všechny tři, když má hodně směn v práci za sebou a někdy má zase všechny ona. To mi pak přijde hrozně divné, že mi tu nikdo neťapká a pořád mě nesleduje. Zkusím dát do alba nějakou fotku a pak ji zase smažu. Tak se opatrujte, na kočku snad už čekají jen lepší dny, to teda přeji všem a mary nás snad pokaždé najde bez hledání.

Pakuš,

Mrs. Seržantová,16. 1. 2024 0:48

tak jsem dala do alba moje vánoční přání. První je Tomík, uprostřed Missinka, vzadu Rocky.

Re: Pakuš,

pakuška,16. 1. 2024 14:01

Paní Seržantová, děkuji za foto) Dlouhosrstá čivava je asi jediné pidi plemeno, které bych snesla doma. Ostatně jsem ho taky měla. Velký pes v malém těle. Jasmínka se psů nebojí, ale máme tu dvě čivavy (jednoho majitele, tak že smečka)) a před těma couvá))) Oni jak začnou proti ní štěkat, tak neví co s tím))) Aspoň že je nejde sežrat. S borderama by to byl problém.
Ještě k těm čepicím, taky jsem vždycky řešila, že v nich mám prdu. Ale nebyla jsem rok a půl u kadeřnice, tak jsem měla dlouhé (fakt dlouhé, k podprdě) vlasy a nosila jsem je stažené do gumičky. tak jsem si na ten xicht)) s vlasama dozadu zvykla, takže mi ta čepice už nevadí)) Háro jsem minulý týden musela shodit, protože jsem si šla dělat občanku a to jsem na ní opravdu nechtěla))) A od Vánoc chrchlá mladej, kterej taky čepici moc nedá a k tomu se čas od času vezme strojkem. Včera mu vylítla teplota, tak jsem na něj zvědavá.
Na komodorka taky vzpomínám, jestli je v pořádku. Kdyby se ukázal, měla bych druhý Vánoce) A s kočičkou a s mary se tu snad budeme potkávat dál. I když mary zlobí spojení a kočku zlobí každou chvíli něco jiného. Už by si taky zasloužila trochu pohody.
Tak se všichni mějte a nezmrzněte. Jaro je tu cobydup ))

Re: Přeji příjemné

kočka modroočka,19. 1. 2024 3:07

Také všechny zdravím. U mně ty lepší časy zatím nejsou. Pakuška ví co mě pořádně štve a to je dcera.... Vnočata když můžou, jsou u nás, protože u nich doma "kazí ovzduší" přítel dcery. A dcera je hluchá a slepá. Ona nedopadne dobře. Podle mne do budoucna přijde o byt až na ni vlítnou exekutoři. Má vypůjčených hromadu peněz a půjčuje si pořád další a to všechno kvůli příživníkovi, co ho má doma. Kvůli němu si pořád půjčuje a jemu se moc makat nechce. Všem doma říkám, že až přijde o byt, že ji tady u nás nechci. Vnoučata ano, ji ne a toho jejího už vůbec ne. Není mi zapotřebí aby mi do baráku chodili exekutoři a cizí dluhy platit nemíním. Už chtěla po našem mladším synovi další peníze. Už jí nic nepůjčil. Doslechli jsme se, že si chce vzít půjčku na auto, protože to její se porouchalo a potřebuje opravu. Mladší syn je vyučený automechanik, tak by jí je opravil kdyby si koupila potřebné součástky. Ten její naznal, že už je auto staré, že si raději koupí jiné, v lepším stavu. Podotýkám, že dcera už rok a půl nemá řidičák a jezdí s autem její přítel. Nechápu, proč si chce vzít půjčku ona, proč si ji nevezme on když s autem jezdí pouze on. On asi od prosince si zařídil, že bude OSVČ. Celý prosinec seděl doma.... O tom, jaké dělá rozdíly mezi našimi vnoučaty a svojí dcerou se raději ani nebudu rozepisovat.... Kvůli jeho dceři neudělala svým vlastním dětem Vánoce, protože její přítel měl mít dceru až 26.12., tak "štědrý den" měli až 26. Vnuk byl na štědrý den u nás a vnučka u svého hocha. Jsem ráda, že jeho maminka nebyla proti a mohla být u nich. Svým vlastním dětem neudělá vánoce doma a dcera přítele měla vánoce 2x....co dodat... Takového chlapa bych chytla za flígr a letěl by z baráku na to šup. Když se přestěhoval k dceři, měl dluhy z předešlého manželství. Za krátkou dobu po tom, co se k dceři přistěhoval, chtěla dcera od našech syna vypůjčit peníze. Tenkrát jí je půjčil, ale nemůžu z něj dostat kolik jí půjčil. Prý hodně....Myslím, že to může být kolem půl milionu....Loni neměla na opravu auta, tak si 10 000 půjčila od otce svých dětí (Matěje). Než jsme jeli na dovolenou, tak jí přišlo vyrovnání energií. Měla doplácet 28 000. Samozřejmě na to neměla a zase šla škemrat za Matějem. On jí říkal, že přece dělají 2, tak jak to, že nemá peníze? Na to neodpověděla, jen pořád dokola mlela, co má dělat. Po dotazu kolik má a kolik potřebuje, řekla, že má 2000. Takže Matěj jí půjčil 26 000. Samozřejmě nic nikomu nevrátila a teď chtěla zase půjčit od našeho syna. Ten už jí peníze nepůjčil a doporučil jí, ať přítele vyhodí z bytu, že na tom bude líp.... Kam ta dala rozum, to fakt nevím. V sobotu jsem se už vytočila a napsala jí, ať v neděli odpoledne k nám přijedou. Nenapsala jsem jí proč. Pak napsala, že nebudou doma. Později napsala, že pojede do Brna si domlouvat gynekologickou operaci. Pak napsala, že 22.2. jde na operaci. Takže bude na neschopence s menším příjmem. Nevím, jak chce splácet půjčku.... a s chlapem, kterému práce moc neříká....já bych s ním udělala krátký proces. Dnes odpoledne přijedou obě vnoučata. V neděli asi muž poveze kluka do Bíteše. Přemýšlím, že pojedu s ním a mladým řeknu, co mám na srdci a co si myslím o jejich životě a zacházení s penězi.

Dobrý podvečer přeju

pakuška,12. 1. 2024 16:55

Zdravím nakukující) a přeji hezký víkend. Pár dní mají být o něco přijatelnější teploty a pak to zase spadne dolů. Zima je tady se vším všudy. Pokud to vyjde, má u nás příští týden napadnout 8cm sněhu. Podle in-počasí. Po mnoha letech jsem si koupila i čepici. Dokonce dvě)) Jezdí sem paní se stánkem a ta to se mnou teda umí))) Budu jí muset obcházet))

Re: Dobrý podvečer přeju

mary ,12. 1. 2024 19:17

Pakuško,já nosím čepici pořád. Když vidím ty důchodkyně při minus deseti,tak mě čerti berou.Mládí chodí v čepicích a ty staré báby se na cosi hrají.Pak plní čekárny u doktorů s nachlazením.Já jsem nosila vždycky. Když bylo míň stupňů,tak jsem nosila nějakou se šiltem jak bylo v módě.Teď nosím takového lehčího kulíška :-)

Re: Re: Dobrý podvečer přeju

pakuška,12. 1. 2024 20:14

Já čepici nenosila vůbec. Když bylo nejhůř, hodila jsem si kapuci, dřív jsem se motala do šály. Ale poslední dobou jsem měla pocit, že mi tam fouká. Taky přišly ty mrazy, které se drží dost dlouho. No a ten věk tomu taky nepřidá, co si budem povídat))

Dobré dopoledne přeju

pakuška,8. 1. 2024 11:51

Všechny zdravím. Konečně přišla zima)) A konečně se ukázala i mary) To jsem ani nevěděla, že se ti dostali na účet. Proto já to internetové bankovnictví ani nechci. Ono se dá posílat z účtu na účet i přes bankomat.
Kočička má zase blbej den((
...a já končím, čuba mě polila kafem a částečně i klávesnici(( Naštěstí spodní část bez kláves. Jen ten dotykovej hen ten oný))) a myší klávesy. Ta nesmí vidět, že něco dávám do pusy. To mi začne skákat po hlavě. Tak se mějte hezky a zase se ukažte)